XADO technologie. Hoe werkt XADO REVITALIZANT

Slijtage aan het motorblok en andere vitale onderdelen hebben een negatieve invloed op een veilig en zorgeloos rijplezier. Reparatie of vervanging brengt bovendien hoge kosten met zich mee.

XADO REVITALIZANT® biedt autobezitters, garagehouders en industriële bedrijven een bijzonder innovatieve methode voor onderhoud en reparatie van motoren, machines en mechanismen. Revitalisatie is de nieuwste technologie op het gebied van metaalbewerking die enkele unieke materiaaleigenschappen in zich heeft. XADO REVITALIZANT® is een hoogwaardig product dat in staat is om slijtage en beschadigingen op alle wrijvingsvlakken volledig te herstellen en de levensduur van onderdelen met 2 tot 3 keer te verlengen. 

Het voordeel van deze technologie bestaat daarin, dat de revitalisatie gebeurt tijdens het draaien van de motor.

Het product is inmiddels in meer dan 35 landen officieel getest en in veel landen gepatenteerd. Bij de echte autoliefhebbers en in de technische wereld is het gebruik ervan steeds vaker in het standaard onderhoudspakket terug te vinden.

Xado REVITALIZANT® voorkomt problemen die ontstaan door slijtage en zorgt voor een oplossing van het probleem waar de slijtage eenmaal is ingezet. Zo kunt u denken aan de aanpak van compressieverlies in de motor, hoog olieverbruik door mechanische slijtage, tikkende kleppen of storende bijgeluiden in de versnellingsbak en stuurbekrachtiging.

XADO Revitalizant 

Hoe werkt dat?
Het product wordt in zeer kleine hoeveelheden toegevoegd aan de bestaande smeerolie. Via de olie komen de werkzame stoffen revitalizanten op de wrijvingsvlakken terecht, waar deze onder invloed van hitte en hoge druk een chemische reactie aangaan met het metaal.

Het nieuwe materiaal gaat diffusie aan met het oorspronkelijke metaaloppervlak, waardoor er één onlosmakelijk geheel ontstaat. Op de wrijvingsvlakken vormt zich dan een metaalceramische laag die veel sterker en minder ruw is dan staal. Op deze wijze worden alle beschadigingen en slijtageplekken opgevuld. Het proces is zelfregulerend. Naarmate er op bepaalde plekken meer is weggesleten, zal de nieuwe laag daar ook dikker worden. Zodra de speling optimaal is, stopt het proces vanzelf, omdat de daartoe benodigde wrijvingscoëfficiënt omlaag is gegaan.

Nadat het mechanisme 40 tot 50 uur heeft gewerkt (of ongeveer 1500 km), zijn alle vlakken gerepareerd en optimaal op elkaar afgestemd. De bouwstoffen bevinden zich dan niet meer in de olie maar maken deel uit van de wrijvingsvlakken. De behandeling is eenmalig en het behaalde resultaat is blijvend.

Waroom is XADO REVITALIZANT® is anders dan andere olieadditieven?

Waar alle andere toevoegingen aan de olie alleen slijtage beperken, voegt XADO REVITALIZANT® een unieke werking toe: herstel. Olie toevoegingen, in welke uitvoering dan ook, dienen namelijk slechts ter verbetering van de smering, zodat het slijtageproces vertraagd wordt. XADO REVITALIZANT® heeft daarentegen geen invloed op de kwaliteit van de smering, maar verbeteren het mechanisme zélf. Alle beschadigingen worden hersteld en er wordt een oppervlak gevormd dat 10x sterker is dan staal. De onderdelen van het mechanisme worden gerepareerd en geconserveerd en kan de levensduur met wel twee tot driemaal worden verlengd.

Toepassingsgebied
Voor alle onderdelen die worden blootgesteld aan wrijving!

XADO REVITALIZANT® is geschikt voor alle motoren (benzine , diesel en 2- takt ) en vele andere auto-onderdelen, zoals versnellingsbakken , tandwieloverbrengingen, stuurbekrachtigingen , hydraulische systemen en brandstofpompen . Ideaal voor toepassing in alle industriële mechanismen zoals: compressoren, tandwielkasten, industriële dieselmotoren, pompen, heftrukken, hydraulische systemen en alle onderdelen die worden blootgesteld aan wrijving. XADO Revitalizant is compatibel met alle minerale oliën, alsmede gedeeltelijk en volledig synthetische oliën. Ook geschikt voor motorfietsen en boten.

Door gebruik van XADO smeervetten die REVITALIZANT® bevatten kunnen ondermeer homokineet, kruiskoppeling, wiellager en kruisstuk worden aangepakt. Beschadigingen door slijtage worden direct hersteld en de levensduur van de onderdelen wordt aanzienlijk verlengd.

Complete assortiment van XADO Producten
1. XADO Revitalizant voor benzine- en dieselmotoren en compressoren
2. XADO Revitalizant voor kleine motoren t/m 1000 cc
3. XADO Revitalizant voor afzonderlijke cilinders
4. XADO Revitalizant voor handgeschakelde versnellingsbakken, tandwieloverbrengingen, industriële tandwielkasten
5. XADO Revitalizant voor stuurbekrachtiging, hydraulische systemen
6. XADO Revitalizant voor brandstofpomp van benzine- en dieselmotoren
7. XADO Smeervet met revitalizant 10% reparerend
8. XADO Smeervet met revitalizant 50% reparerend
9. XADO Smeervet met revitalizant 80% reparerend
10. XADO Olie ( bevat revitalizant). Alle specificaties
11. XADO Transmissie Olie (bevat revitalizant)