Snipex

Op voorraad
Art. Nr.
xa10036
€ 49,90

XADO Revitalizant EX120 Benzine

Gebruik SnipeX® om uw schietsportuitrusting te revitaliseren, te herstellen, te beschermen en te verbeteren. Na behandeling schiet uw sportwapen gemiddeld 20 tot 50 % zuiverder en doeltreffender.
SnipeX® gel-revitalisant SnipeX® heeft een gepatenteerde formule en herstelt schietsportartikelen. Het verandert en optimaliseert het oppervlak aan de binnenzijde van de loop terwijl u uw sportwapens gebruikt.

Resultaten
Een behandeling met SnipeX® zorgt voor:
• tot 80 % betere groepering van schoten op 100 meter;
• een vlakkere kogelbaan;
• stabilisatie van het gyroscopisch effect tijdens de vluchtbaan van de kogel;
• bescherming tegen slijtage en een 10 keer langere levensduur van de loop;
• grotere doeltreffendheid van de munitie;
• herstel van de geometrie van de loop.

Werking
Onder invloed van SnipeX® treedt er tijdens het schieten een chemische wisselwerking op tussen de binnenzijde van de loop en de kogel. Als de kogel door de loop gaat, gedraagt SnipeX® zich als een katalysator. Het verandert en herstelt de binnenzijde van de loop over de gehele lengte. Het grootste effect heeft SnipeX® op de onderdelen van de loop die het meeste last hebben van slijtage: de ontstekingskamer en de loopmonding.

SnipeX® zorgt ervoor dat het metalen oppervlak van de loop koolstof opneemt. Hierdoor worden metaalcarbiden aangemaakt. Deze carbiden vormen onder invloed van de energie die bij het schieten vrijkomt, een nieuwe, beschermende metaalkeramische  laag. Doordat deze beschermlaag in het metaal trekt, ontstaat er een superduurzame laag met positieve compressiekrachten over de gehele lengte van de loop.

Eigenschappen van de nieuwe laag
De nieuwe laag ziet er glad en glazig uit. Natuurkundig gezien is het een metaal dat is versterkt door metaalcarbides en koolstof. De koolstofconcentratie is het hoogt aan het oppervlak, waardoor het een diamantachtige laag wordt. Door de revitalisatie wordt een bijna perfecte, superbeschermende metaalkeramische laag gevormd bovenop het oorspronkelijke materiaal van de loop.

Toepassingsgebied
SnipeX® is ideaal voor alle soorten schietsportartikelen (pistolen, machinegeweren, buksen, karabijnen), ongeacht het kaliber en het soort gebruik (gevecht, sport, jacht, enzovoort), met gewone of verchroomde oppervlakken. Met SnipeX® herstelt u erosie door hitte, microscheuren, chroomsplinters, putten en poriën, corrosiesporen en versleten velden.
 
Gebruikte sportwapens
Door gebruik slijt de binnenzijde van de loop. Schoten worden minder scherp en vlak. Behandeling met SnipeX® lost dit op en verbetert de prestaties van uw sportwapens. Daarnaast is het een preventieve en betrouwbare bescherming tegen verdere slijtage (tot 1000 schoten).

Nieuwe schietsportuitrusting
Behandel ook nieuwe sportwapens met SnipeX®. Zo verkort u het ‘inschietproces’ en verhoogt u de prestaties door een betere schotstabilisatie en groepering van schoten. 

Gebruiksaanwijzing
1. Reinig de loop zoals u gewend bent en maak de loop goed droog.
2. Breng met een schoonmaakborstel* een kleine hoeveelheid SnipeX® (1 ml) aan op de hele binnenzijde van de loop.
3. Breng een kleine hoeveelheid gel aan op de kogel.
4. Los een schot.
5. Herhaal de stappen 2 en 3 en 4 totdat de tube leeg is.
6. Reinig de loop zoals u gewend bent.

* Dit gaat het makkelijkst met een zachte Messingborstel die kleiner is dan de loop en die is gewikkeld  in een zacht katoenen lapje.

Testresultaten
Om te beoordelen hoe goed SnipeX® werkt, kunt u het best kijken naar de groepering van schoten die zijn afgevuurd voor en na een behandeling met SnipeX®. Let op dat u tijdens de behandeling tenminste 30 schoten lost!

Wilt u heel nauwkeurig testen, kies dan voor benchrest schieten om ‘de menselijke factor’ uit te sluiten. Verschillende eerder uitgevoerde tests tonen aan dat het gebruik van SnipeX® zorgt voor een aanzienlijk betere groepering van schoten. Daarbij maakt het niet uit of het gaat om nieuwe sportwapens of om wapens met aanzienlijke slijtage aan de loop. Het beste resultaat werd tot dusver bereikt met een oud en versleten 7,62 kaliberwapen. Hierbij was de verbetering maar liefst 80 %! De gemiddelde verbetering was 20 tot 50 %.

Meer informatie
Inhoud 27 ml
Dosering Los ten minste 30 schoten tijdens 1 behandeling.
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Snipex
Uw waardering